Archive for November, 2006

Gyógyszertárban

Tuesday, November 28th, 2006

Ma bementem a gyógyszertárba.

– Három BEBA HA tápszert kérnék.
– HA-s tápszert csak receptre adhatunk.
– De a doktornő azt mondta, hogy ebben a hónapban már nem írhat fel többet és a gyerek csak ezt eszi de ebből viszont sokat.
– Jó, most kettőt tudok adni és holnap a harmadikat.

Itt a tisztánlátás kedvéért megpróbáltam megkérdezni, hogy most azért mert ezt mondtam, attól miért kapok, de sokra nem mentem a “szubjektív elbíráláson”, “az elméletileg nem lenne szabad” és “de az OEP nem látja, mert így teljesáras”, meg a “kupleráj van az egészségügyben” (mellyel én is egyetértek és gondolom nem vagyok egyedül).

Tehát még mindíg nem értem, hogy ha “erősebben kérem”, akkor miért kapok, azon felül, hogy recept nélkül teljesáras a termék, de a múltkor a Germicid kúpot szerettem volna, arra is azt mondták, hogy receptköteles, de attól még ugyanannyiba kerül. Tehát mehettem egy extra kört “receptet felíratni”, ami időkiesés mindenkinek és semmi értelme sincs, hiszen úgysem magamnak kell, így a doktornő vizsgálat nélkül gyakorlatilag csak “receptírás ügyfél megrendelésre” című tevékenységet végez.
Ha morfiumot kértem volna még megérteném, de, hogy valaki Germicid kúppal “lője be magát”, arról még nem hallottam… (mellesleg a festékhigító szerintem olcsóbb is, bár kétségtelen, hogy “csúnyább munkát” végez. Dehát valamit valamiért…)

Szóval kupleráj van az egészségügyben… is.

Ha már itt tartunk: Kocsiátírás.
Céges. Sok papír kell hozzá, eredetvizsgálat, meg “felvételt kell nyerni” az önkormányzathoz (ha valami papír hiányzik, akkor újra…) és hát nem sikerült a “kötelező” két hétbe beleférni. Talán három hónap lett vagy ilyesmi. Na már most, nyilatkozni kell, hogy miért nem sikerült beleférni a kété hétbe, a “nem értem rá” vagy “csak” állítólag nem támogatott válasz. Nyilatkoztam, hogy “anyukám beteg” volt…
A kutyát nem érdekli, hogy ez igaz, vagy nem és feltételezem, hogy nem is érné meg mélyinterjúra behívatni az összes orvosi papírjával ahol szakértők eldöntenék, hogy tényleg így volt-e vagy sem. De lehettem volna külföldön is, ugye határon nem pecsételnek már, ha nem telefonálok, mindent a “meghívó” fizet, akkor még bizonyítékom sem nagyon lenne, hogy tényleg ott voltam…

Vagy a másik kedvencem, a rendőrők kedvenc kérdése, a “van gyereke?” (és ha igen, akkor hány?).
Miért változtat-e a gyerekszám azon, hogy lejárt a jogosítványom, gyorsan mentem vagy részeg vagyok mint állat?

Tömören összefoglalva: Vajon mit tanulnak az “állampolgárok” az “állami” szervek szubjektív elbírálásból?
Azt, hogy hazudozzanak, mert attól olcsóbb vagy elérhetőbb lesz számukra valami?
Már sajnálom, hogy az ingatlan átírási illetéknél nem mentem be sírni, hogy halálos beteg, mozgássérült idióta vagyok, nem kapok fizetést, családomat elvitte a cunami és amúgy sincs semmi jó a tévében ezért méltányossági alapon kérem az illeték elengedését…

Recovery console annoyances

Wednesday, November 1st, 2006

My old time biggest problem with Windows 2000/XP/2003’s recovery console:
You NEED the administrator password to use it! WHY?

According to Microsoft’s 10 Immutable Laws of Security:
“Law #3: If a bad guy has unrestricted physical access to your computer, it’s not your computer anymore”

But you have to have unrestricted physical access to use recovery console!

You can also download “Offline NT Password & Registry Editor” since 1997 (long before Windows 2000 initial release). It’s no use making the technicians live more difficult with the need of administrator password in recovery console.

Instead, please modify the RC’s login to the following:
“Do you want to change the password for the Administrator user?”

Other RC annoyance: There is no point restricting access, to the windows and system folders only, in recovery console. NTFSDOS is freely available since 1996 from Systeminternals (recently acquired by Microsoft). You can access any file on the NTFS partitions (which are not encrypted by the file system). What’s the point of not letting me access some files, if I have physical access anyway?